A Quality Engineering jövője

A Quality Engineering jövője

Az elmúlt években olyan feltörekvő makro-technológiai erők felemelkedésének lehettünk tanúi, mint a core modernizáció, a digitális élmény, az analitika, a blockchain, illetve az informatika üzleti vonatkozásai. A bennük rejlő lehetőségek optimális kiaknázásához nem elkülönített alkalmazásként kell tekinteni ezekre, hanem meg kell érteni, hogy ezek az erők hogyan hatnak egymásra és hogyan kapcsolódnak más újonnan megjelenő technológiákhoz – derül ki a Deloitte legújabb Quality Engineering Trends kutatásából.
Százezer milliárd dollárt hoz a digitalizáció a következő évtizedben

Százezer milliárd dollárt hoz a digitalizáció a következő évtizedben

Az országok világszerte a digitális gazdaságuk fejlesztésében látják a gazdasági visszaesés ellenszerét a Huawei Technologies szerint, az 5G-technológa egyedül 960 milliárd dollárral járulhat hozzá a globális GDP-hez. A vállalat budapesti technológiai bemutatóján a jövő hálózati fejlesztéseibe, az 5G-re épülő üzleti és lakossági alkalmazások széles kínálatába nyújtott betekintést. A 80 négyzetméteres kiállítótérben az érdeklődök kipróbálhatták az 5G hálózatot használó, interaktívabb élményt nyújtó AR/VR szemüvegeket, megnézhették, miként forradalmasítja a sportközvetítéseket a mobiltechnológia, valamint látványos demókon – például gyártósorok összeszerelésén keresztül – követhették az innovatív megoldások ipari alkalmazásait. A Huawei a növekvő felhasználói igények kiszolgálását az 5G fejlesztésében, és az 5.5G-re való továbblépésben látja.
Végre elérkezünk az 5G ígéret földjére

Végre elérkezünk az 5G ígéret földjére

A virtualizált, felhő-központú képességek bevezetésével az önálló 5G maghálózatokra való áttérés nagyobb eszközsűrűséget, megbízhatóságot és késleltetést tesz lehetővé, valamint megnyitja az utat a fejlett vállalati alkalmazások előtt. Az ún. standalone (SA) 5G hálózatok olyan változásokat eredményeznek, amelyek mellett a vezeték nélküli technológia korábbi fejlődése elhanyagolhatónak tűnik. Bár a számok még képlékenyek, a Deloitte Global várakozásai szerint az ilyen hálózatokba beruházó mobilhálózat-üzemeltetők száma idén megduplázódik.
60%-ra növelte a Magyar Telekom 5G lefedettségét

60%-ra növelte a Magyar Telekom 5G lefedettségét

A Magyar Telekom mobilhálózat-modernizációs programjának keretében idén nyárra 60%-ra növeli lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettségét. A vállalat 5G hálózata 2023. június 1-jétől Budapesten, a megyeszékhelyeken, számos vidéki városban és községben, valamint a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó körül lesz érhető. A Telekom június 1. és augusztus 31. között automatikusan elérhetővé teszi az 5G-t minden ügyfelének, melyet 5G képes készülékkel és mobilinternet-szolgáltatással tudnak igénybe venni.
Az Óbudai Egyetemen 5G technológia segíti az MSc és BSc képzésben tanuló hallgatókat

Az Óbudai Egyetemen 5G technológia segíti az MSc és BSc képzésben tanuló hallgatókat

Az Óbudai Egyetem 5G technológiát alkalmazó mobilkommunikációs hálózat kiépítéséről írta alá partnerségi megállapodást a Yettel Magyarországgal. A hallgatók és kutatók munkáját közvetlenül is segítő technológia és ehhez kapcsolódó képzés mérföldkő az egyetem képzésfejlesztésében. A stratégiai együttműködés keretében oktatás-támogatáson túl munkaerő-toborzási területeken is együttműködik a mobiltársaság a felsőoktatási intézménnyel.
1/26