Friss képek a Facebook új komplexumának terveiről

Friss képek a Facebook új komplexumának terveiről
Vess egy pillantást a Facebook új, fákkal teletűzdelt mérnöki épületére! Palo Altóban több, mint 22 hektáron húzódik majd a 435 ezer négyzetméteres monstrum, melyet Frank Gehry építész tervezett. A legújabb fotók az építészeti makettekről azt mutatják, eddig alulértékelték a Facebook főhadiszállásának bővítését.

20130419-dsc_8177_cropped

A dizájn fejlődött a legutóbbi alkalom óta, amikor közzétettek néhány képet – írja a TechCrunch. Az épület mindkét végén impozáns falak emelkednek a teraszokra és buja parkokra néző ablakokkal. Ám a BusinessInsider által publikált képek szerint az egész valóban egyetlen nagy tér lesz, ahogyan azt Mark Zuckerberg elképzelte: a világ legnagyobb nyitott terű irodájaként.

A fákkal borított tető még mindig tervbe van véve. Ami azt illeti, inkább tűnik parknak, mint egy vállalati irodának. Persze ez is volt a dizájn célja.

A komplexum egy utcaszintű parkolási struktúrára épül és fák veszik körbe. Ezekkel és a tetőtéri fákkal együtt úgy tűnik, a Facebook eleget ültet el ahhoz, hogy kárpótoljon az amazonasi esőerdő veszteségeiért.

Ezt az épületet összekötik majd a Menlo Park komplexummal egy földalatti csatornán át, a Bayfront autópálya alatt. A Facebook nyilvánvalóan már akkor dédelgette ezt az ötletet, amikor beköltözött a Sun Microsystem korábbi főhadiszállására 2011-ben, megvásárolva a 22 hektáros parcellát és a földalatti építkezés jogait is egyúttal.

A Facebook 2015 tavaszára tervezi a költözést.

20121027-dsc_0927