Ezek a gyógynövények túlmutatnak egy plasztikai sebész szikéjénél

Ezek a gyógynövények túlmutatnak egy plasztikai sebész szikéjénél

Egy bizonyos életkor után a bőrünk elkezd veszíteni a tónusából, hidratáltságából. Nem kell azonban azonnal az invazív eljárásokban gondolkodunk, ha fiatalosabb, feszesebb arcbőrt szeretnénk. A gyógynövények és a biokozmetikumok segítségével egy-két hónapos használat után olyan hatást érhetünk el, mellyel akár öt-tíz évet is letagadhatunk az életkorunkból.
Nemcsak a bélbaktériumok, hanem a bélvírusok egy része is jótékony hatású lehet

Nemcsak a bélbaktériumok, hanem a bélvírusok egy része is jótékony hatású lehet

Az, hogy a bélflóra, vagyis a bélrendszerben élő mikroorganizmusok összessége óriási hatással van az egészségünkre, nem újdonság. A bélbaktériumok hatással vannak az emberi idegrendszerre, az immunrendszerre, a fáradtságra, a szorongásra, a rákbetegségekre, a testsúlyra vagy épp a Parkinson-kórra. - írja a Qubit.
Mi a tudományos igazság a böjtölés mögött?

Mi a tudományos igazság a böjtölés mögött?

Elkezdődött a húsvét előtti negyvennapos nagyböjt, de ilyenkor sokan a vallástól függetlenül is léböjtkúrába, vagy méregtelenítésbe kezdenek, hogy tavaszra formába lendüljenek. Manapság egyre nagyobb divat az időszakos böjtölés is, amikor az evés és a koplalás váltakozik mindennap. De van-e tudományos igazság a böjtölés mögött? Erre ad választ a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.
Élelmiszerinnováció nélkül még ma is bogyókat gyűjtenénk

Élelmiszerinnováció nélkül még ma is bogyókat gyűjtenénk

Azt objektíven és érzelemmentesen megítélni, hogy melyek a hasznos, a társadalomra nézve pozitív élelmiszerinnovációk, szinte lehetetlen. A konyhánkba, az asztalunkra kerülő, majd a szervezetünk részévé váló táplálékok kérdésköre annyira személyes és egyéni kérdéseket vet fel, hogy gyakran nagy viták indítói. Az internetes fórumok olyan évmilliókra visszanyúló alap-élelmeink fogyasztásának etikai kérdéseitől hangosak mint a hús, de egyre több irányzat veti el az évezredek óta velünk élő búzaliszt fogyasztását is. Felmerül ezek alapján a kérdés, mennyire vagyunk nyitottak az új élelmiszerekre, a mellettünk zajló élelmiszerfejlesztések polcig eljutó eredményeire?
Több mint háromezren döntöttek az egészséges táplálkozás mellett

Több mint háromezren döntöttek az egészséges táplálkozás mellett

Az elmúlt 8 hónapban több mint 3 000 felnőtt csatlakozott az Auchan Alapítvány által támogatott Miből Mennyit Egyek programhoz, hogy egy egészségi állapotfelmérés után heti rendszerességgel kapjanak ingyenes, személyre szabott táplálkozási tanácsot. A regisztrálók közel fele (45%) nem betegség miatt változtatna az életmódján, hanem mert egyszerűen egészségesebben szeretne étkezni, 57%-uk pedig fogyni akar.
1/11